Last Updated : 13 Jan 2015.

SPOTTING ERRORS IN NOUN

Exercises - Wrong Nouns

1. There are a gang of workmen.
ans : There are a gang of workman.
Answer
2. I saw herd of cattles.
ans : I saw a herd of cattle.
Answer
3. She wants a playing card.
ans : She wants a pack of playing cards
Answer
4. Cattles are grazing in the field.
ans : Cattle are grazing in the field.
Answer
5. The sceneries of Switzerland are very Charming.
ans : The scenery of Switzerland is very Charming.
Answer
6. Sarah was the tallest fo all other girls.
ans : Sarah was the tallest of all the girls.
Answer
7. This is best of the three.
ans : This is the better of the two..
Answer
8. He only received cash from Robert day before yesterday only.
ans : He received cash from Robert only the day before yesterday.
Answer
9. My mobile is superior and more expensive than that.
ans : My mobile is superior to and more expensive than that..
Answer
10. The college principal accepted her leave and her request.
ans : The college principal accepted her leave and granted her request.
Answer
11. What for they left the city?
ans : What did they leave the city for?
Answer
12. The train will come just now.
ans : The train will arive presently.
Answer
13. She is suffering from fever since two weeks.
ans : She is suffering from fever for a weeks
Answer
14. He has been writing a letter from 10 a.m.
ans : He has been writing letter since 10 a.m.
Answer
15. They are going to London because they may consult a doctor.
ans : They are going to London in order that they may consult a doctor.
Answer
16. This is different kind of Apple than that.
ans : This is a different kind of Apple from that.
Answer
17. His foots slipped which caused him to fall heavily.
ans : His foot slipped, and this caused him to fall heavily.
Answer
18. Don’t forgot his kindness, who helped you.
ans : Don’t forget the kindness of him, who helped you.
Answer
19. This is the same woman that I saw yesterday.
ans : This is the same woman who I saw yesterday.
Answer
20. Open the fifth pages of the Book.
ans : Open the book at page Five.
Answer
21. Jems was prevented to go to Paris.
ans : Jems as prevented from going to Paris.
Answer
22. Agreeable to his request, they have forwarded the goods.
ans : Agreeable with his request, they have forwarded the goods.
Answer
23. I feel very sad to sing.
ans : I feel too sad to sing
Answer
24. If I were them, I would not have forgiven you.
ans : If I were they, I would not have forgiven you.
Answer
25. Cambridge and Oxford university is in England.
ans : Cambridge and Oxford university are in England.
Answer

 

 

Share this page
comments powered by Disqus