Last Updated : 04 June 2018.

REPHRASING ENGLISH GRAMMAR EXERCISES

Rephrase the following sentences using the ‘Starters’ given so that they express the same as the original sentences.

1. I would rather take Indian Medicine than Allopathic pills. (I’d prefer)
ans : I’d prefer Indian medicine to Allopathic pills.
Answer
2. Andy is the cleverest boy in the class. (No other)
ans : No other boy in the class is so clever as Andy.
Answer
3. I want to have that dictionary. (Could)
ans : Could I have that dictionary?
Answer
4. I put the key in the lock and at once the dog sprang at me. (Hardly)
ans : Hardly had I put the key in the lock when the dog sprang at me.
Answer
5. Scratch my back and I’ll scratch yours. (If)
ans : If you scratch my back I’ll scratch yours.
Answer
6. I reached the station on time because he helped me. (But for)
ans : But for his help I would not have reached the station on time.
Answer
7. He is not only a thief but also a murderer. (Besides)
ans : Besides being a thief he is a murderer.
Answer
8. Your father is not so tall as you. (Your father)
ans : Your father is not so tall as you are.
Answer
9. She rarely left the house alone. (Seldom)
ans : Seldom did she leave the house alone.
Answer
10. I have rarely seen anything so beautiful. (Rarely)
ans : Rarely have I seen anything so beautiful.
Answer
11. In no other way can you succeed. (Only)
ans : Only in this way can you succeed.
Answer
12. The door flew open suddenly. (Suddenly)
ans : Suddenly the door flew open.
Answer
13. When she will meet me next is uncertain. (If)
ans : It is uncertain when she will meet me next.
Answer
14. I think it’s going to rain. (It’s quite)
ans : It’s quite possible that it will rain.
Answer
15. Could you tell me anything about the blast in the central market? (Do you have)
ans : Do you have any idea about the blast in the central market?
Answer

 

Share this page

comments powered by Disqus