ADVERB PHRASES - EXERCISES

Exercise For Adverb

Insert the given adverbs (or adverb phrases) in their normal position:

1. They are busy. (always)
ans : They are always busy.
Answer
2. The train has left. (just)
ans : The train has just left.
Answer
3. A miser likes visitors. (never)
ans : A miser never likes visitors.
Answer
4. I drink wine. (never)
ans : I never drink wine.
Answer
5. She goes to the cinema. (seldom)
ans : She seldom goes to the cinema.
Answer
6. Is he there? (still)
ans : Is he still there?
Answer
7. He is on time for meals. (never)
ans : He is never on time for meals
Answer
8. I know the answer. (already)
ans : I already know the answer.
Answer
9. She is late. (sometimes)
ans : She is sometimes late.
Answer
10. Have you seen a ghost? (ever)
ans : Have you ever seen a ghost?
Answer
Adverb Exercise -2

Insert the given adverbs (or adverb phrases) in their normal position :

1. Have you spoken in a public meeting?. (never)
ans : Have you never spoken in a public meeting?.
Answer
2. Have you visited a planetarium?. (ever)
ans : Have you ever visited a planetarium?.
Answer
3. Do you sit up till late in the night?. (always)
ans : Do you always sit up till late in the night?.
Answer
4. How do you go to the library?. (often)
ans : How often do you go to the library?.
Answer
5. Do you write letters to frinds?. (often)
ans : Do you often write letters to frinds?.
Answer
6. Do you speak English outside the college? (ever)
ans : Do you ever speak English outside the college?
Answer
7. How do you brush your teeth?. (often)
ans : How often do you brush your teeth?
Answer
8. We eat out. (occasionally)
ans : We occasionally eat out.
Answer
9. Barking dogs bite. (seldom)
ans : Barking dogs seldom bite.
Answer
10. They have had trouble with their car. (never)
ans : They have never had trouble with their car.
Answer

Learning Competency

Non-defining relative clause
Non-defining relative clauses are placed after nouns which are definite already.
The adjective clause which does not define the noun before it but gives additional information about the noun is called the non-defining relative clause.