Last Updated : 28 Jan 2014

GERUND - EXERCISES

Use gerunds in the following sentences :

1. Always check the oil, before you start the car
ans : Always check the oil, before starting the car
Answer
2. To praise all alike is to praise none
ans : Praising all alike is praising none
Answer
3. I cannot go on to do nothing
ans : I cannot go on doing nothing
Answer
4. To amass wealth ruins health
ans : Amassing wealth ruins health
Answer
5. To see is to believe
ans : Seeing is believing
Answer
6. To give is better than to receive
ans : Giving is better than receiving
Answer
7. To talk like this is foolish
ans : Talking like this is foolish
Answer
8. She loves to sing songs
ans : She loves singing songs
Answer
9. The miser hated to spend money
ans : The miser hated spending money
Answer
10. I am tired to wait
ans : I am tired of wait waiting
Answer
11. I like to read poetry
ans : I like reading poetry
Answer
12. To walk is a good exercise
ans : Walking is a good exercise
Answer
13.To teach grammar is very interesting
ans : Teaching grammar is very interesting
Answer
14. To talk loudly is bad maimers
ans : Talking loudly is bad manners
Answer
15. He is glad to meet you
ans : He is glad meeting you
Answer
16. To read in poor light will affect the eyes
ans : Reading in poor light will affect the eyes
Answer
17. Rosy did not like to stay indoors during holidays
ans : Rosy did not like staying indoors during holidays
Answer
18. To say hunderd words where none is called for is the mark of a successful politician
ans : Saying hundred words where none is called for is the mark of a successful politician
Answer
19. He is afraid to hurt your feelings
ans : He is afraid of hurting your feelings
Answer
20. Nobody really loves to work
ans : Nobody really loves working
Answer
Share this page
comments powered by Disqus